Waterzuivering en waterhergebruik voor industriële toepassing

Waterzuivering industrieel en agro-industrieel, water hergebruik en proceswater behandeling

Van waterzuivering naar waterhergebruik. Een waterzuiveringsinstallatie, gevolgd door een waterrecuperatie-unit laat u toe om fors te besparen op uw drinkwaterfactuur. Task beschikt over meer dan 30 jaar ervaring op gebied van afvalwaterzuiveringsproblematiek. Naargelang de behoeften van de klant bouwen wij een sleutel-op-de-deur installatie of staan wij u bij met advies of verzorgen wij het nodige studiewerk. Ook voor een optimalisatie en renovatie van bestaande waterzuiveringsinstallaties kan u ons contacteren.

Vakgebied:

Expertise inzake industriële afvalwaterzuivering en proceswater behandeling

Diverse bedrijven uit zeer uiteenlopende sectoren gaande van afvalverwerving en –verwerking tot voeding, van automobielindustrie tot textiel, van dierenvoeding productie tot farmaceutische industrie, van metaalverwerkende industrie tot chemie/petrochemie, enz. doen of deden dan ook reeds beroep op onze expertise voor het bouwen van waterzuiveringsinstallaties en/of luchtzuiverings- en geurbestrijdingsinstallaties. Voor alle hogervermelde specialisaties kunnen wij één of meerdere gerealiseerde referenties voorleggen.

Optimalisatie en renovatie van bestaande waterzuiveringsinstallaties

Bij oudere waterzuiveringsinstallaties is een periodieke revisie of optimalisatie een noodzaak. Dit om tal van redenen: de productieomstandigheden zijn grondig gewijzigd, de productiecapaciteit verhoogd, er werd indertijd geopteerd voor een low cost installatie die onvoldoende resultaat geeft, een doorgedreven waterhergebruik wordt overwogen, enz. Task biedt u een oplossing op maat, volgens de vereiste normen en met een optimale prijs-kwaliteit verhouding. Voor zover mogelijk en wenselijk worden bestaande elementen behouden en opnieuw geïntegreerd in een nieuwe installatie.

Waterzuivering – geïntegreerde oplossingen

Task Industriële Milieutechnieken streeft ernaar u de beste oplossing aan te bieden aan een haalbare prijs, met de best mogelijk prijs-kwaliteitsratio. Onze installaties vertrekken altijd van uw productie omstandigheden en uw vereisten. We streven naar duurzame, onderhoudsvriendelijke, bedrijfszekere en correct gedimensioneerde installaties. Uw onderhoudspersoneel krijgt een gedegen opleiding, zodat u kan rekenen op een goed draaiende installatie. Als, ondanks al onze voorzorgen, er zich toch een probleem voordoet, mag u steeds rekenen op een snelle interventie om het euvel snel van de baan te helpen.

Contacteer ons voor meer informatie

Onze specialisaties inzake waterzuivering op een rijtje:

Circulair watergebruik: recycleren eerder dan lozen: het loont!

Water wordt duurder. Waterzuivering wordt als een kost en een last beschouwd. Maar het kan ook anders, beter, efficiënter en kostenbesparend. 

In zowat alle bedrijven is het het besef doorgedrongen dat er niet alleen dient bespaard te worden op water en energie, maar dat er ook een substantieel deel van het afvalwater kan worden hergebruikt, eerder dan te worden geloosd. De investering voor een waterrecepuratie installatie met RO (reverse osmosis of omgekeerde osmose) en UF (ultrafiltratie) membraantechnieken is dan ook vrij snel terugverdiend. Zo kunnen proceswater worden opgewaardeerd voor hernieuwd gebruik in het productieproces, maar kunnen afvalwaters, na voorzuivering, zelfs opnieuw als drinkwater worden ingezet. 

Een kijkje op onze pagina over watergebruik
geeft meer verduidelijking. En natuurlijk kan ook de vrijkomende warmte uit afvalwaterstromen en hoog viskeuze slibstromen worden gerecupereerd voor gebruik elders in het productieproces. Laat het geld niet langer wegvloeien: recycleer, hergebruik!