Pilootwasser voor emissiemetingen, luchtzuivering en bestrijding van geuroverlast

Waarom testen met een piloot installatie? 

Sommige industriële emissies zijn moeilijk te behandelen. Vaak gaat het hier om vrij complexe geurhinderproblemen, waar er niet zomaar een standaardoplossing voor bestaat. Hierdoor is het soms aangewezen om gedurende een bepaalde periode testen te doen met een pilootinstallatieDit laat toe de theoretisch beste oplossing ook in de praktijk te controleren. In deze testperiode kan worden bemonsterd en eventueel bijgestuurd. Een pilootwasser geeft een garantie omtrent de te behalen resultaten. Dit is zowel in het belang van de klant als voor onszelf.

Rekening houdend met de kosten en de ergernissen die tal van halve oplossingen teweeg kunnen brengen, is de kostprijs van een dergelijke proefopstelling verwaarloosbaar.

Wij kunnen u helpen om een haalbare oplossing te vinden, zowel economisch als technisch. Met onze kennis en ervaring hebt u binnen no-time een oplossing op maat van uw bedrijf! Wij streven ernaar om installaties te bouwen die perfect geïntegreerd zijn in uw productieproces.

Projecten

Onze werkwijze tijdens het testen

De installatie wordt meestal gedurende een aantal weken op huurbasis ter beschikking van de klant gesteld. Task volgt de installatie tijdens de testperiode mee op, zowel ter plaatse als vanop afstand. De klant kan zelf enkele gasmonsters nemen met het equipment dat wij ter beschikking stellen. Ook allerhande basismetingen (zoals luchtdebietmetingen) kunnen in eigen labo worden uitgevoerd. Voor de meer specifieke bemonsteringen werken wij samen met gespecialiseerde bedrijven. 

Na afloop van de testen volgt een evaluatie ter bespreking van de resultaten en, indien relevant, een full-scale projectvoorstel. Vele vooraf ingestelde vragen worden beantwoord, de testen geven de klant maar ook onszelf de garantie omtrent het al of niet behalen van de gewenste resultaten.

Wij bieden diverse testmogelijkheden aan voor scrubbers, gaswassers en filters. Contacteer ons voor de mogelijkheden!

Testgaswasser in de praktijk

Het betreft een tweetraps gestapelde kolom, uitgevoerd in polypropyleen, voorzien van de nodige doseerpompen, pH en redox meet- en regelkringen. De installatie kan als één- en tweetrapsinstallatie bedreven worden. Diverse combinaties van zure, alkalische en oxidatieve trappen kunnen eenvoudig worden bedreven.

De installatie is tevens voorzien van een afgasventilator, opgesteld na de kolom, zodat een evaluatie van de behandelde afgassen gemakkelijk en goed uitvoerbaar is. De voornaamste bedrijfsparameters zoals pH worden continu geregistreerd en kunnen vanop afstand draadloos uitgelezen worden.

Testgaswasser in de praktijk

Task volgt de installatie tijdens de testperiode mee op, dit zowel ter plaatse alsook dmv draadloze communicatie. Voor het overige kan Task eveneens basisequipment voor gasbemonstering ter beschikking stellen. Voor wat betreft het uitvoeren van specifieke bemonsteringen en bijbehorende analyses (zie ook geurbestrijding) doet Task beroep op gespecialiseerde bedrijven.

Na afloop van de testen volgt een evaluatie van de resultaten en, indien relevant, een full-scale projectvoorstel. Vele vooraf gestelde vragen worden beantwoord, de testen geven de klant maar ook onszelf de garantie omtrent het al of niet behalen van de gewenste resultaten.

Pilootwasser