Geurbestrijding – bestrijding van geurhinder bij industriële emissiebehandeling

Bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met klachten omtrent geurhinder. Geurbestrijding bij geurhinder is in onze dichtbevolkte gebieden een must. Wij bieden hiervoor oplossingen op maat.

Een standaardoplossing voor industriële geurbestrijding bestaat niet. De industriële uitstoot van geuren reduceren tot nul is niet evident. Gelukkig bestaan er diverse economisch en technisch haalbare oplossingen

gaswasser, scrubber

Task, een ervaren partner in geurbestrijding

Bij geurbestrijding is het uitermate belangrijk om te kiezen voor een doordachte en technisch onderbouwde oplossing. Snel een gaswasser of filter plaatsen zal – net als het gebruik van geurmaskeringsproducten – zelden goede resultaten opleveren.

Task is een ervaren partner die de problematiek steeds grondig bekijkt en u een oplossing biedt die zorgt voor een efficiënte geurbestrijding. Een oplossing op maat van uw bedrijf, perfect geïntegreerd in uw productieproces.

Voor de behandeling van geurhinder kunnen onder andere basisch-oxidatieve luchtwassers, ook bekend als alkalisch-oxidatieve gaswassers, worden ingezet. Maar, voor welke oplossing we kiezen, hangt uitsluitend af van de omstandigheden.

Plan van aanpak

Wij gaan op een gestructureerde manier te werk. De eerste stap is een voorstudie, waar de aard en de bron van de geurhinder wordt onderzocht. Vaak is het zelfs niet onmiddellijk duidelijk wie, van een groep bedrijven in een industriezone, de geurhinder veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om niet alleen de oorzaak te vinden, maar ook om de geurhinder op een objectieve manier te meten en in kaart te brengen. Hiervoor kan beroep gedaan worden op neutrale geurexperten. Er zijn verschillende mogelijkheden: snuffelmetingen, olfactometrie en/of een chemische analyse (GC-MS).

Vervolgens stellen wij de gepaste geurbestrijdingstechniek voor. Een veelvuldig gebruikte oplossing is de implementatie van gaswassers voor industriële emissiebehandeling.

gaswasser voor geurbehandeling

Pilootinstallaties geurbestrijding

Gezien de complexiteit van geurbestrijding, is het in sommige gevallen aangewezen om testen te doen met een pilootinstallatie. In de testperiode kan er worden bemonsterd en eventueel bijgestuurd. Een dergelijke pilootwasser geeft zowel de klant als onszelf de garantie de beste resultaten te behalen. Bij Task kan u pilootinstallaties huren, neem zeker contact op! 

Warmte recuperatie gekoppeld aan luchtwasinstallaties

De meeste types luchtwassers kunnen optioneel worden uitgerust met een warmterecuperatie systeem. De gerecupereerde warmte kan worden ingezet om proceswaters op te warmen. Een dergelijk warmterecuperatie systeem laat toe een aanzienlijke besparing te realiseren op de energiekosten. Aan de huidige energiekost zou het bijzonder jammer zijn uw opgewekte energie verloren te laten gaan. Uiteraard realiseren we deze aanpassing ook in het kader van de optimalisatie van een bestaande luchtwasinstallatie. 

Projecten

Een overzicht van enkele projecten vindt u hieronder. Een klik op de foto’s geeft toegang tot de projectbeschrijving en de volledige fotoreeks.

geurbestrijding